dimarts, 27 de maig de 2014

Síndrome d'Asperger. Through me.

El dia 22 de maig es va estrenar al CosmoCaixa Through me, dirigit per Andrea Lamount.
Aquest documental mostra dos anys de la vida de l'Iñaki, un nen de 10 anys amb Síndrome d'Asperger i altes capacitats.

 (Imatge de Andrea Lamount)

De moment, no he trobat on es pot veure sencer però sí que es pot veure el tràiler oficial......i un vídeo gravat a CosmoCaixa en que es parla de la seva teoria sobre el temps.I si el voleu conèixer una mica més, us deixo la seva intervenció al programa Els Matins de TV3:De la història de l'Iñaki hi ha una cosa que em dol profundament: el rebuig que ha patit a l'escola anys enrere, tal com expliquen ell i la seva mare a Els Matins. En general, sembla que costa que la gent comprengui les persones amb aquest síndrome. Potser és perquè físicament no hi ha trets que mostrin que el pateixen i la seva conducta i el seu caràcter es confonen amb els d'algú desagradable... No ho sé. En tot cas, és clar que cal explicar què és i com es viu amb el síndrome per acabar amb aquest rebuig.
En aquest sentit, és cert que últimament es parla molt de l'autisme i el Síndrome d'Asperger i em sembla que és una bona manera de sensibilitzar la població, de fer visible el que fins fa pocs anys era invisible. 
Tanmateix, també estaria bé dosificar una mica l'energia i les bones intencions per tal de fer feina també per altres síndromes com X-fràgil o Angelman, per posar dos exemples dels molts que hi ha.
I dient això, em toca fer autocrítica i posar-me les piles per dedicar-hi una entrada, que ja toca. 

2 comentaris:

  1. Fas molt bé de posar una mica de llum, per a que tots plegats coneguem els efectes d'aquesta síndrome, i dels qui la tenen.

    Fita

    ResponElimina