Al llarg de la història, el tracte a la infància ha estat injust. Amb el temps, aquest tema ha fet reflexionar a persones de diversos organismes públics i privats amb l'objectiu d'aconseguir que es respectin els drets dels infants, que puguin gaudir dels beneficis de la seva edat i siguin protegits de la seva vulnerabilitat natural.
Després de deu anys d'elaboració, el 20 de novembre de l'any 1959, l'Assemblea General de l'ONU va aprovar la Declaració de Drets de l'Infant, que recollia deu principis bàsics i necessaris per garantir els drets i el benestar dels menors. Va ser aprovada per unanimitat.
Trenta anys més tard, el 20 de novembre de 1989, es va adoptar la Convenció dels Drets de l'Infant a l'Assemblea de les Nacions Unides, així com els dos protocols facultatius que la desenvolupen:
- Protocol Facultatiu de la Convenció sobre els Drets dels Infants relatiu a la venda de menors, la prostitució infantil i la utilització de menors en pornografia (Resolució A/RES/54/263 del 25 de maig de 2000, entrada en vigor el 12 de febrer de 2002).
- Protocol Facultatiu de la Convenció sobre els Drets dels Infants relatiu a la participació del nens i nenes en conflictes armats (Resolució A/RES/54/263 dels 25 de maig de 2000, entrada en vigor el 12 de febrer de 2002).
Actualment, s'està treballant per aconseguir que entri en vigor un tercer protocol, el Protocol Facultatiu de la Convenció sobre els Drets dels Infants relatiu a procediments de comunicacions.
Save the Children és una ONG en funcionament des de 1919 que té per objectiu la defensa activa dels interessos dels infants, especialment els més desafavorits. En la seva pàgina web, informen sobre el tercer protocol.
Albert Gómez, Ma José; La educación en derechos humanos a través ddel ciberespacio. Ed. Cera; 2011; Madrid.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada