dimarts, 15 d’abril de 2014

Arrenca a córrer

A Aprenent... us parlava d'Arrenca a córrer. En aquesta entrada us faré cinc cèntims de qui són i què fan.

Vaig conéixer aquesta organització a través d'una de les seves fundadores, la Laura. En una de les converses que teníem a l'espai de joc, on ve amb els seus fills, va sorgir el tema de l'educació, del futur, de les competències que necessitem i necessitaran els nostres infants per afrontar els obstacles d'un nou segle. I, arran d'aquí, em va parlar d'Arrenca a córrer.
Sovint, quan ens parlen d'emprenedoria automàticament pensem en empresa, en el sentit econòmic, i ens oblidem del que realment vol dir emprendre i del que realment vol dir empresa.
Si mireu el significat d'aquestes paraules al DIEC2 , veureu que emprendre vol dir  "posar-se a fer, començar" alguna cosa que requereixi un esforç, una dedicació, riscos o dificultats, ja sigui un viatge, una carrera, un negoci o una associació de veïns. Així, l'empresa és "tot allò que s'emprèn, que es posa en execució".
A partir d'aquí i escoltant la Laura i la Mercè, penso en algú emprenedor com algú actiu en la seva vida i socialment, amb els recursos personals i la voluntat d'enfrontar-se als obstacles que es pugui trobar, ja sigui a nivell laboral o personal.
Elles defineixen l'actitud emprenedora com "tenir la disposició i la capacitat de decidir el rumb de la nostra trajectòria, incloent l’àmbit personal i també el professional". Per tal de promoure aquests valors i aquesta actitud emprenendora,  ofereixen cursos, conferències i tallers, jornades, etc. a escoles, famílies i altres entitats.
No hi ha dubte de que el seu objectiu està estretament lligat a l'educació i, per tant, és un tema amb el que estan molt sensibilitzades. Mostra d'això són les entrades del seu bloc i la seva intervenció a Radio Kanal Barcelona (programa "En Positiu"). La podeu sentir tot seguit (a partir del minut 1:26)


6 comentaris:

 1. M'agrada molt aquesta definició d'emprenedoria! Paraula que no és al diccionari, em sembla.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Doncs serà qüestió d'afegir-la! Gràcies per comentar! ;)

   Laia

   Elimina
 2. Gràcies pel post. Bones vacances. Laura

  ResponElimina
  Respostes
  1. De res!!! Fem xarxa! ;) Bones vacances!

   Laia

   Elimina
 3. M'agrada molt EMPRENDRE - POSAR-SE A FER, COMENÇAR!
  Comparteixo: Emprende - 17/04/14, Se trata de la historia personal y profesional de ocho emprendedores, tanto españoles como estadounidenses.
  http://www.rtve.es/alacarta/videos/emprende/emprende-17-04-14/2516976/
  Motivador...

  ResponElimina